Schrijft
Home

Is

Cabaretier en columnist Pieter Derks speelt vanaf september 2019 de reprise van zijn voorstelling Voor wat het waard is.

Hij begon op de basisschool met optreden voor klasgenootjes, schreef op de middelbare school al teksten, en ging meteen daarna naar de Koningstheaterakademie in Den Bosch omdat hij toen zeker wist dat hij cabaretier wilde worden.

Nadat hij de publieksprijs won op het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2005, maakte hij zijn eerste voorstelling Dat zal je nog verbazen en toerde daarmee door alle kleine zalen, jongerencentra, buurthuizen en bezemkasten van Nederland. Sindsdien maakt hij zo’n beetje elke twee jaar een nieuwe voorstelling: Waan (2008), Het werd ook wel eens tijd (2010), Van Nature (2012), Zo goed als nieuw (2014) en Spot (2016). Tussendoor maakte hij in 2013 nog een oudejaarsconference, die werd uitgezonden op Radio 1.

Sinds 2011 is hij ook columnist op die zender, begonnen in de nachtelijke uren bij Vier Zeven (gepresenteerd door Luuk Ikink) maar na een tijdje durfde men het zowaar aan hem ook overdag te laten horen. Sinds 2014 is hij elke woensdag rond 12:30 te horen bij De Nieuws BV op Radio 1.

In 2012 begon Pieter als wekelijkse afsluiter bij De Wereld Draait Door. Daar vatte hij twee jaar lang elke vrijdag het nieuws van de week samen. Daarnaast was hij op televisie te zien in programma’s als In Goed Gezelschap (improvisatie-programma), De Slimste Mens (dat hij won in 2013), Wie is de Mol? (waar hij al na één aflevering uitvloog in 2015, begin er maar niet meer over) en in mei/juni 2017 als teamcaptain in De Kleine Lettertjes.

Sinds 2015 is hij ook columnist voor NU.nl, eerst maandelijks en inmiddels op onregelmatige basis (als de actualiteit erom vraagt).

Pieter is geboren op 20 september 1984, getrouwd en heeft drie kinderen. Hij woont in Nijmegen.

Speelt